Krijg je echt meer energie van gezonde voeding ?

Ontbijtje van de dag… (receptje vind je wat lager.)

Ik ben nu al een paar jaar echt aan het letten op wat ik in mijn mond steek.
Niet omdat ik moet afvallen, absoluut niet. Ik weeg geen kilootje teveel. Ik zal wel gezegend zijn met goede genen.

Ik ben er ook niet obsessief mee bezig, maar eet zoveel mogelijk ‘pure’ voeding. Onbewerkt dus. Weinig suikers. Zo weinig mogelijk geraffineerde voeding en zo weinig mogelijk transvetten.

En ik moet zeggen : “Ja, je krijgt gegarandeerd meer energie van gezonde voeding !”

Mijn eerste stapjes zette ik via de kookboeken van Pascale Naessens.
Daarin vind je ook een degelijke uitleg over wat voeding met je lichaam kan doen en een schat aan lekkere, gezonde recepten.
Ook op haar website staan recepten, voor wie de boeken niet wil kopen of het eerst gewoon eens wil proberen.
Daarna ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen en ben ik steeds meer mijn eigen weg gegaan omdat ‘koken met een kookboek’ en slaafs volgen van receptjes mijn ding niet is.

Ondertussen eet mijn hele gezin met plezier mee.

Beschrijving van dit eenvoudige ontbijt :

Bak appelblokjes, een gesneden kiwi , sesamzaadjes en wat kokosschilfers in een beetje olijfolie in een koekenpan. Dit duurt slechts een paar minuutjes, want ze hoeven niet zacht te worden, enkel warm.
Roer regelmatig om en strooi er wat kaneel over.
Vul eventueel nog aan met wat andere noten, pitten of zaden.
Schep het warme fruit in een kommetje of een diep bord. Leg er wat frambozen of blauwe bessen bij (kleur in je bord doet het altijd goed !) en werk af met een flinke schep Griekse yoghurt.

Een zalig begin van de dag…

20 Reacties op “Krijg je echt meer energie van gezonde voeding ?”

 1. Gezond is natuurlijk heel relatief; ook in theorie gezonde producten kunnen als je ze in verkeerde hoeveelheden of omstandigheden eet, ook ongezond zijn. Maar dat gezonde voeding kan helpen bij je beter te voelen, dat geloof ik absoluut.

  Like

 2. Ja, ik ben overtuigd van de kracht van natuurlijke voeding. Tijdens mijn studie Natuurvoedingsadviseur heb ik daar veel over geleerd en dat pas ik, gecombineerd met mijn eigen inzichten en ervaringen en andere leefstijlveranderingen, op mezelf toe. Van gezond eten/ leven word ik blij.

  Like

 3. Ziet er super lekker uit! En ja, ik merk dat ik meer energie heb sinds ik gezonder eet. Wel enkel als ik dat combineer met meer beweging!

  Like

 4. het is natuurlijk vrijwel onmogelijk met zekerheid vast te stellen of je je door gezonde voeding beter voelt: mind over matters…wanneer je denkt dat je je beter voelt, dan is dat direct al zo….

  Like

 5. Interessant. Waarin merk jij dan precies het verschil? At je eerst meer suikers bijvoorbeeld? Heb je minder pieken en dalen? Of voel je je echt energieker en hoelang heb je dit getest? Heel veel vragen, ben erg nieuwsgierig!

  Like

  1. Ik eet al een paar jaar ‘gezonder’, maar hecht er wel steeds meer belang aan. Je hebt inderdaad minder last van ‘dipjes’ en van kleine ongemakken in het algemeen. Ik had regelmatig last van gewrichtsontstekingen, dat is bijna geheel verdwenen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s